PV-Invest Zelena in Modra Obveznica 2024

Vlagajte modro in donosno

Kaj je PV-INVEST ZELENA OBVEZNICA?

Zelene obveznice, imenovane tudi “Green Bonds”, so dolžniški vrednostni papirji s fiksnim donosom, namenjeni izključno financiranju okolju prijaznih projektov. Denar, pridobljen s prodajo teh obveznic, se uporablja izključno za projekte, ki prispevajo k varovanju okolja, kot je na primer gradnja sončnih elektrarn. Vlagatelji, ki vlagajo v PV-Invest zelene obveznice, neposredno podpirajo varstvo okolja in boj proti podnebnim spremembam. Izdajatelji zelenih obveznic so zavezani, da bodo vsa zbrana sredstva namenili zgolj okolju prijaznim projektom.

Kaj je PV-INVEST MODRA OBVEZNICA?

PV-Invest Modra Obveznica (Smart Bond) je zelena obveznica, ki ne zahteva odprtja trgovalnega računa. Temelji na tako imenovani imenski obveznici. S to obveznico PV-Invest ponuja možnost vlaganja v širitev sončnih elektrarn tudi tistim, ki nimajo lastnega trgovalnega računa, in omogoča izkoriščanje rasti obnovljivih virov energije – brez dodatnih stroškov vodenja računa.

INFORMACIJE ZA VLAGATELJE V OBVEZNICI PV-INVEST

Imetnik PV-Invest Zelene ali Modre Obveznice postanete z dnem izdaje. Rok trajanja obveznic je pri PV-Invest Zeleni Obveznici 2024 šest let, pri PV-Invest Modri Obveznici 2024 pa sedem let. Zelena Obveznica je uvrščena na dunajsko borzo, zato se z njo lahko trguje in se jo prodaja. Za več informacij obiščite spletno stran dunajske borze www.wienerborse.at. PV-Invest Modra se ne uvršča na borzo, saj gre za drugo vrsto obveznice-imensko obveznico, ki se upravlja preko imenske knjige. To imensko knjigo upravlja in varno hrani družba PV-Invest.

Obveznice PV-Invest GmbH so na voljo v apoenih z nominalno vrednostjo 1.000 EUR na apoen. V primeru, da izberete PV-Invest Zeleno obveznico 2024-2030, boste zanjo prejeli letno fiksno obrestno mero v višini 5 %*, če pa se odločite za PV-Invest Modro Obveznico 2024-2031 s spremenljivo obrestno mero, pa boste zanjo prejeli 12-mesečni EURIBOR z letnim presečnim datumom 1. oktober in s pribitkom 1,5 % (zaokroženo v skladu s standardom DIN 1333)*.

Po šestih oziroma sedmih letih se vam povrne tudi vplačani nominalni kapital. Davek na kapitalski dobiček od prihodkov od obresti plača neposredno družba PV-Invest GmbH.

*Pred odbitkom davka na kapitalski dobiček

ZAGOTAVLJAMO KAKOVOSTNE INFORMACIJE IN CELOSTNO SVETOVANJE

Dobro obveščen kupec obveznic je za nas izredno pomemben. Medsebojno zaupanje je temelj, na katerem gradimo trajnostno sodelovanje med vami kot vlagateljem in nami kot operaterjem elektrarn. Za izdajo obveznic morajo biti izpolnjene stroge zakonske zahteve. Tako je med drugim treba v potrditev predložiti tudi prospekt z obsežnimi informacijami. Obveznico je mogoče ponuditi v vpis šele po uradni potrditvi. Odobreni prospekt za zelene obveznice PV-Invest je objavljen na naši spletni strani na tej povezavi.

KORAKI DO VAŠE PV-INVEST OBVEZNICE

Račun vrednostnih papirjev pri banki ali borzno posredniški hiši

Za vpis PV-Invest Zelene Obveznice potrebujete račun vrednostnih papirjev pri banki ali borzno posredniški hiši. Za PV-Invest Modro Obveznico ne potrebujete računa vrednostnih papirjev. Obveznici lahko enostavno naročite neposredno prek naše spletne strani na www.mojaelektrarna.com.

Naročilo obveznice

Po izvedenem in potrjenem naročilu PV-Invest Zelene ali PV-Invest Modre Obveznice na spletni strani, boste po elektronski pošti prejeli potrebne dokumente, ki jih izpolnite, podpišete in vrnete na naslov info@mojaelektrarna.si ali po pošti na Moja elektrarna d.o.o., Partizanska cesta 6, 2000 Maribor.

Obdelava plačil

Znesek naročila (vključno z agio in morebitnimi pripadajočimi obrestmi) v roku treh dni nakažete na transakcijski račun PV-Invest GmbH pri Baader Bank Aktiengesellschaft, odprt na ime PV-Invest GmbH, TRR DE27 7003 3100 0028 8100 00, BIC BDWBDEMM, Hauptstraße 246, 9201 Krumpendorf am Wörthersee, Avstrija.

OBDELAVA PLAČIL

Prosimo, da znesek vpisa (vključno z agio in morebitnimi pripadajočimi obrestmi) v roku treh dni nakažete na transakcijski račun PV-Invest GmbH pri Baader Bank Aktiengesellschaft, odprt na ime PV-Invest GmbH, Lakeside B07, 9020 Celovec, Avstrija, TRR DE27 7003 3100 0028 8100 00, BIC BDWBDEMM.

IZROČITEV OBVEZNIC

Pri PV-Invest Zeleni Obveznici se obveznice vlagateljem dodelijo po vrstnem redu prejema. Vlagateljem, ki bodo vplačali v roku, bodo obveznice izročene na račun vrednostnih papirjev. Izročitev obveznic se opravi po datumu izdaje. Odvisno od skrbniške banke, pri kateri je odprt račun vrednostnih papirjev, lahko dejanski vpis dobroimetja na vaš trgovalni račun vrednostnih papirjev zahteva določen čas. Zato vas prosimo, da se pri nakupu PV-Invest Zelene Obveznice 2024 obrnete na svojega bančnega svetovalca in obvestite svojo banko ali borzno posredniško hišo pri kateri imate odprt trgovalni račun, o svojem nakupu.

Pri PV-Invest Modri Obveznici, bo vaša naložba vpisana v imenik PV-Invest, ko bomo prejeli vaše plačilo in izpolnjene dokumente. Kot potrdilo boste prejeli potrditev o nakupu obveznic in kopijo certifikata , ki vam ga bomo poslali po elektronski pošti. Veljavnost obeh obveznic, se prične z datumom izdaje.

Stik z nami

Če imate dodatna vprašanja, nas lahko od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro kontaktirate po elektronski pošti ali telefonu. Z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja in vam pomagali pri nakupu obveznic.

 

E-naslov: info@mojaelektrarna.si
Telefon: 059 102 858

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

KAKO LAHKO KUPIM OBVEZNICO?

Lahko greste neposredno na našo spletno stran in v razdelku Želim sodelovati naročite želene obveznice. Zatem vam bomo v potrditev poslali vpisni obrazec. Prosimo, da ga podpišete in pošljete družbi Moja elektrarna d.o.o., Partizanska cesta 6, 2000 Maribor, ter znesek vpisa v treh dneh nakažete na račun družbe PV-Invest.

KOMU JE OBVEZNICA NAMENJENA?

S ponudbo obeh obveznic želimo nagovoriti predvsem varčevalce in zasebne vlagatelje, ki iščejo privlačno finančno naložbo in obenem želijo vlagati v okolju prijazno proizvodnjo električne energije.

KATERE DOKUMENTE BOM PREJEL? ALI BOM PREJEL KAKŠNO LISTINO?

Pri PV-Invest Zeleni Obveznici se posamezna potrdila ne izdajajo, obstaja tako imenovano globalno potrdilo (nem. Globalurkunde), ki je deponirano pri avstrijski centralni depotni družbi vrednostnih papirjev OeKB CSD GmbH. Od svoje banke boste prejeli obračun prenosa in izpisek o vrednostnih papirjih.

Pri PV-Invest Modri Obveznici boste po pošti prejeli certifikat, ki potrjuje, da je vaša imenska obveznica vpisana v register obveznic PV-Invest.

ALI JE MOGOČE OBVEZNICO PRODATI PREDČASNO?

Z vrednostnim papirjem je mogoče prosto trgovati. PV-Invest Zelena Obveznica je uvrščena v trgovanje na MTF na Dunaju (nekdanji tretji trg dunajske borze). Če želite vrednostni papir prodati pred njegovo zapadlostjo, to lahko storite na tej borzi.

PV-Invest Modro Obveznico je pred iztekom sedmih let prav tako možno prodati. V tem primeru mora vlagatelj sam poiskati kupca, kateremu bo obveznice predal, in zaprositi PV-Invest za neposreden prenos.

ALI JE MOŽNA PREDČASNA PREKINITEV POGODBE?

Po zaključenem tretjem letu od vpisa obveznic lahko izdajatelj obveznic brez navedbe razlogov v celoti, ne pa tudi deloma, predčasno prekine pogodbo. Predčasna prekinitev pogodbe je mogoča le ob izteku koledarskega četrtletja z izplačilom 102 % nominalne vrednosti, povečane za natečene obresti do datuma prekinitve. Izredna prekinitev pogodbe z obveznicami je mogoča le iz utemeljenega razloga. Izredni razlogi za odpoved so navedeni v poglavju 8.2 Pogojev obveznice.

KJE LAHKO NAJDEM DODATNE INFORMACIJE IN KOGA LAHKO VPRAŠAM?

Če imate dodatna vprašanja o našem podjetju ali obveznicah, nas lahko od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro pokličete na telefonsko številko 059 102 858 ali nam pišete po e-pošti na naslov info@mojaelektrarna.si.

ZAKAJ MORAM PLAČATI NATEČENE OBRESTI?

Ker se obresti za zelene obveznice PV-Invest izplačujejo z zamikom za celotno obrestno obdobje, se razlika med natečenimi obrestmi v času vpisa in natečenimi obrestmi v času izplačila izravna s poračunom natečenih obresti. Zaradi datuma izdaje 4. novembra 2024 in obračunavanja obresti, ki se začne z njim, je treba za vpise po datumu izdaje plačati natečene obresti.

Obračunane obresti bo sistem rezervacij na našem spletnem mestu samodejno izračunal za dan vpisa in bodo prav tako že prikazane na poslanem vpisnem obrazcu.

Razvoj portfelja

ZELENE OBVEZNICE

PV-INVEST IZ PRETEKLIH LET

 

Od leta 2009 družba PV-Invest stalno ponuja tudi varne naložbe v obveznice s privlačnimi in varnimi letnimi obrestnimi merami. S takšnim rednim izdajanjem fotovoltaičnih obveznic lahko v družbi PV-Invest še naprej uresničujemo svojo vizijo: izgradnjo in priklop novih elektrarn, ki električno energijo s pomočjo in z močjo narave proizvajajo skladno z načeli trajnostnega razvoja. Pretekle izdaje obveznic družbe PV-Invest si lahko ogledate na naslednji povezavi: PV-Invest pretekle izdaje obveznic.

AKTUALNI

ZELENI OBVEZNICI PV-INVEST

 

Z vpisom zelene obveznice PV-Invest lahko izkoristite prednosti privlačne letne obrestne mere. PV-Invest z rednimi izdajami tržno zanimivih obveznic beleži uspehe že od leta 2009. Stabilnost donosov naložb v zelene obveznice PV-Invest cenijo tako zasebni kot institucionalni vlagatelji.

 

 

POMEMBNE INFORMACIJE

IZJAVA O OMEJITVI ODGOVORNOSTI

NAMEN
tega besedila je izključno oglaševanje javne ponudbe vrednostnih papirjev družbe

PV-Invest GmbH, FN 331809f, Hauptstraße 246, 9201 Krumpendorf am Wörthersee (v nadaljevanju Izdajatelj ali Družba). To besedilo ni niti prospekt niti ponudba vrednostnih papirjev ali vabilo k oddaji ponudbe niti ni osebno priporočilo za vrednostne papirje izdajatelja. Ponudbo vrednostnih papirjev izdajatelja sestavljata izključno osnovni prospekt (v nadaljevanju  Prospekt), ki ga je odobril luksemburški organ za finančni nadzor (Commission de Surveillance du Secteur Financier – CSSF), in pripadajoči končni pogoji za vsako posamezno izdajo vrednostnih papirjev (v nadaljevanju Končni pogoji).

OBVESTILO
v skladu s 4. odstavkom avstrijskega zakona o kapitalskih trgih KMG (Kapitalmarktgesetz)

Prospekt je izdajatelj v skladu z zakonskimi zahtevami objavil na svoji spletni strani v razdelku Investor Relations na povezavi, brezplačno pa je na voljo tudi na sedežu družbe PV-Invest GmbH, Hauptstraße 246, 9201 Krumpendorf am Wörthersee v običajnem delovnem času družbe.

OPOZORILO

Vlagatelji morajo svojo odločitev o naložbi sprejeti izključno na podlagi javno objavljenega Prospekta, ki ga je odobril luksemburški finančni nadzorni organ CSSF, in Končnih pogojev, ki veljajo za  posamezno izdajo. Vlagatelji se morajo pri sprejemanju naložbene odločitve zanašati izključno na lastno oceno družbe in vrednostnih papirjev, ki jih izda družba, vključno z njihovimi prednostmi in tveganji, povezanimi z naložbo v vrednostne papirje. Vlaganje v vrednostne papirje družbe vključuje pomembna tveganja, vključno z delno ali popolno izgubo vloženega kapitala in tveganjem, da naložba ne bo prinesla nobenega donosa. Poleg tega ta naložba ne spada med naložbe, za katere bi bilo zakonsko zagotovljeno jamstvo in odškodnine za vlagatelje. Vlagatelji se morajo pred svojo odločitvijo o naložbi podrobno seznaniti s priložnostmi in tveganji, ki jih prinašajo ti vrednostni papirji, ter po potrebi poiskati tudi pravni ali davčni nasvet. Pri tem naj bodo še posebej pozorni na tveganja, ki so v prospektu navedena od strani 12 dalje.

 

DODATNA POJASNILA

Pogoj za nakup PV-Invest Zelene Obveznice 2024 je odprt trgovalni račun za vrednostne papirje pri eni od bank ali borzno-posredniških družb. PV-Invest Modra Obveznica 2024 je zelena obveznica, ki ne zahteva odprtja trgovalnega računa. Temelji na tako imenovani imenski obveznici. S to obveznico PV-Invest ponuja možnost vlaganja v širitev sončnih elektrarn tudi tistim, ki nimajo lastnega trgovalnega računa.

Kupci obveznic, ki so vešči spletnega poslovanja, lahko nakup opravijo tudi sami neposredno na naslovu www.mojaelektrarna.com.

Prospekt je na tej povezavi objavljen na spletni strani izdajatelja obveznic PV-Invest GmbH. Predstavitev izdanih obveznic je na voljo na spletni strani podjetja Moja elektrarna d.o.o. na povezavi www.mojaelektrarna.com, in na sedežih obeh podjetij, PV-Invest GmbH, Hauptstraße 246, 9201 Krumpendorf am Wörthersee, in Moja elektrarna d.o.o., Partizanska cesta 6, 2000 Maribor. Zainteresiranim vlagateljem lahko predstavitev obveznic pošljemo tudi po elektronski ali navadni pošti. Izdani sta dve obveznici, PV-Invest Zelena Obveznica 2024-2030 s fiksno obrestno mero in PV-Invest Modra Obveznica 2024-2031 s spremenljivo obrestno mero. Obseg emisije pri vsaki obveznici znaša 10.000.000 EUR . Zapadlost prve je 3. 11. 2030, druge pa 3. 11. 2031. Obrestna mera pri prvi je 5 % letno, pri drugi pa 12-mesečni EURIBOR + 1,5 % letno (prvo leto 5 %). Če javna ponudba ne bo predčasno zaključena, traja vpisno obdobje do 14. 2. 2025. Datum izdaje: 1. 10. 2024. PV-Invest Zelena Obveznica kotira na Dunajski borzi PV-Invest Modra Obveznica pa ne, saj gre za imensko obveznico, ki ni kotirana na borzi. Plačilno mesto: Baader Bank AG.

 

PROSPEKT, KONČNI POGOJI IN POVZETEK SPECIFIKACIJ

Prospekt, ki ga je 20. septembra 2024 potrdil luksemburški nadzorni organ za finančne trge, Commission de Surveillance du Secteur Financier CSSF, in o katerem so bili uradno obveščeni avstrijski zvezni organ za finančni nadzor BaFin, avstrijski zvezni organ za nadzor finančnih storitev FMA in slovenski organ ATVP, ter z njim povezani končni pogoji ter povzetka specifikacij so vam na voljo na spodnjih povezavah.

 

Moja elektrarna

 

PV-Invest

 

Oglasna zloženka

 

Piškotki

 

Na spletni strani uporabljamo samo nujne piškotke, za katere ne potrebujemo privolitve.

 

Največji projekt vlaganja prebivalstva v sončne elektrarne pri nas.